![Steamed Wholemeal Bread Steamed Wholemeal Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D3AD9708-5EE5-4113-9FA5-1021664145CE/Derivates/6277E312-4451-4B33-AB9C-07E499907CBF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Tbsp butter, for greasing
-
2
Tbsp semolina, for dusting
lub 2 Tbsp oat flakes, for dusting -
250
g spelt grains
lub 250 g wheat grains - 1250 g water
-
10
g dark treacle (opcjonalnie)
lub 10 g honey (opcjonalnie) -
20
g fresh yeast, crumbled
lub 2 tsp dried instant yeast, crumbled - 50 g bread flour, plus extra for dusting
- 10 g balsamic vinegar
- 1 tsp salt
-
100
g sunflower seeds
lub 60 - 80 g mixed seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Sonja's Bread
3h 10min
Pain aux Cereales
12h 15 min
Five-seed bread
1 Std. 50 Min
Crusty Spelt Bread
2u. 20min
Turmeric and Onion Bread
2h 45min
Classic Wholemeal
2h 40min
Seedy Wholemeal Bread
1klst 35 min
Spelt Bread
1u. 45min
Grain Bread with Cashew Butter
55 min
Rye Bread Rolls
4 Std.
Walnut Bread
2h 45min
Rye and Walnut Bread
1h 25min