Urządzenia i Akcesoria
Steamed Wholemeal Bread
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 slices
Składniki
-
butter for greasing1 Tbsp
-
2 Tbsp oat flakes, for dustingsemolina for dusting2 Tbsp
-
250 g wheat grainsspelt grains250 g
-
water1250 g
-
10 g honeydark treacle (opcjonalnie)10 g
-
2 tsp dried instant yeast, crumbledfresh yeast crumbled20 g
-
bread flour plus extra for dusting50 g
-
balsamic vinegar10 g
-
salt1 tsp
-
60 - 80 g mixed seedssunflower seeds100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
4 g
Kalorie
409 kJ /
98 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crusty Spelt Bread
2 godz. 20 min
Sourdough Rye
51 godz. 10 min
Spelt Bread
1 godz. 45 min
Steamed Bread Rolls
2 godz. 10 min
Potato Flatbreads
12 godz.
Rye Bread Rolls
4 godz.
Rye Bread Rolls- Bürli
12 godz.
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Seedy Wholemeal Bread
1 godz. 35 min
Sourdough-style Loaf
122 godz. 45 min
Walnut Bread
2 godz. 45 min
Classic Wholemeal
2 godz. 40 min