Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g water
- 1 tsp sugar
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
-
100
g strong wholemeal bread flour
lub 100 g chestnut flour - 300 g strong white bread flour
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 1500 g water
- 150 g green beans, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g mozzarella, drained, cut in pieces
- 150 g cream cheese
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 50 g basil pesto (opcjonalnie)
- 20 g extra virgin olive oil (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2106 kJ / 503 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orange Burst Biscuits
2 Std. 10 Min
Chickpea Stew with Vegetables
50min
Potato Pizza with Vegetables - Pizza di patate con verdure
2 godz.
Chickpea soup with spinach
40 Min
Black-eyed Bean Stew with Baby Squid
5h 15 min
Quinoa and Sweet Potato Rolls
1h 30 min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20 min
Spring Greens Soup with Beans
35min
Tomato and Vegetable Quiche
1 godz. 45 min
Veggie 'Burritos'
20 min
Dill and feta flatbread
1h 20 min
Apple and Blackcurrant Pie
2 godz.