Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g water
- 1 tsp sugar
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
-
100
g strong wholemeal bread flour
lub 100 g chestnut flour - 300 g strong white bread flour
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 1500 g water
- 150 g green beans, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g mozzarella, drained, cut in pieces
- 150 g cream cheese
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 50 g basil pesto (opcjonalnie)
- 20 g extra virgin olive oil (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2106 kJ / 503 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25 Min
Green Pancakes with Ham and Cheese
55min
Garlic and White Bean Stew
50 Min
Spelt and chicken salad
1 Std. 15 Min
Green Spelt Bread Patties
1hod. 10min
Octopus and Potato Salad
40 Min
Carrot Crêpes with Tomato Sauce
1 Std.
Amaranth and Chickpea Patties
1 Std. 30 Min
Spelt Salad with Burmese Tofu
9h 10min
Hearty Soya Bean Soup
50 Min
Spelt Flour Pizza with Chicory and Taleggio
2 Std. 30 Min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 Std.