![Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6) Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b9048bd9-c16a-4df5-95cd-a915b45d96e0/Derivates/f418c26b-06fa-4b65-a8c4-e08767b6d09b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oranges in caramel syrup
- 4 blood oranges, room temperature (see Tips)
- 120 g freshly squeezed blood orange juice (approx. 2 oranges)
- 250 g white sugar
- 1070 g water
- 20 g glucose syrup
- 50 g white vinegar
Sabayon
- 80 g white sugar
- 6 egg yolks (see Tips)
- 60 g dry white wine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2128.5 kJ / 506.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 105.3 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 27.3 mg
Alternatywne przepisy
Gin-cured ocean trout salad
30h 20min
Honeycomb
1 godz. 30 min
Brandy custard (TM6)
15 dk
Runny custard
15 dk
Peach Bellini
5min
Ghost meringues
12h 25 min
Runny custard (TM6 - 6-8 portions)
15 dk
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 dk
Custard (TM6)
15 dk
Traditional crème brûlée
25 Std.
Lemon curd (TM6)
15 dk
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 dk