Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oranges in caramel syrup
- 4 blood oranges, room temperature (see Tips)
- 120 g freshly squeezed blood orange juice (approx. 2 oranges)
- 250 g white sugar
- 1070 g water
- 20 g glucose syrup
- 50 g white vinegar
Sabayon
- 80 g white sugar
- 6 egg yolks (see Tips)
- 60 g dry white wine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2128.5 kJ / 506.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 105.3 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 27.3 mg
Alternatywne przepisy
Turkey breast roulade with apple and sage stuffing
1 Std. 10 Min
Steamed chocolate and prune puddings
1h 30min
Fruity pear mince tarts
2h 30min
Star anise and cinnamon syrup
45min
Quark with pickled radish (Thermomix® Cutter, TM6)
4 godz. 35 min
Crème pâtissière
15min
Pear shrub
48 Std. 35 Min
Paris Brest
6 Std. 40 Min
Christmas spice mix
5min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2h
Pineapple curd (TM6)
20min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min