![Fischfilet in cremiger Lauchsauce Fischfilet in cremiger Lauchsauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8cd14a31-5bb0-4c05-a577-b6f725ac1c45/Derivates/71165967-25d1-404e-bf8a-9ef12e8cca3e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g frische Fischfilets (z. B. Forelle, Saibling, Kabeljau), ohne Haut
- ½ TL Salz, etwas mehr für den Fisch und zum Abschmecken
- etwas Pfeffer, frisch gemahlen
- 20 g Zitronensaft, etwas mehr zum Beträufeln und zum Abschmecken
- 4 Zweiglein Thymian, frisch
- 1 Lauchstange, gewaschen
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 300 g Wasser
- 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 150 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1582 kJ / 378 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35 Min
Coq au vin
3h
Spargel Bowl mit Lachs und Kräuteröl
1ωρ. 10 λεπτ.
Suppen Bowl mit Pilzen und Saibling
1ωρ. 15 λεπτ.
Schöpsernes
1 Std.
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1 Std.
Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel
50 Min
Erdäpfel-Pilz-Suppe mit Knoblauchbrot
50 Min
Zander mit Safransauce, Reis und Schmorparadeisern
1ωρ. 5 λεπτ.
Kräutersaibling im Gemüsepackerl
50 Min
Fischgulasch
40 Min
Zandergulasch
45 Min