Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g frische Fischfilets (z. B. Forelle, Saibling, Kabeljau), ohne Haut
- ½ TL Salz, etwas mehr für den Fisch und zum Abschmecken
- etwas Pfeffer, frisch gemahlen
- 20 g Zitronensaft, etwas mehr zum Beträufeln und zum Abschmecken
- 4 Zweiglein Thymian, frisch
- 1 Lauchstange, gewaschen
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 300 g Wasser
- 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 150 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1582 kJ / 378 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hirschragout mit cremiger Polenta
2 Std. 20 Min
Lachsforelle im Rucolabiskuit mit Karottengemüse
55 min
Welsfilet mit Kräuter-Nuss-Haube auf Paprikagemüse
50 min
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1 godz.
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45min
Wirsingrouladen mit Hendlfülle und Paprikagemüse
1 godz.
Fischgulasch
40min
Felchenfilets mit Apfelkren und Rote-Rüben-Salat
35 min
Trutenrollen mit Gorgonzola
1 godz.
Zander mit Safransauce, Reis und Schmorparadeisern
1 godz. 5 min
Zandergulasch
45min
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1h 30min