![Seitan e verdure in vasocottura (vegan) Seitan e verdure in vasocottura (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f11862e4-e97b-4ac2-9b16-f4ef956721bb/Derivates/8af85702-9e2e-442d-a730-0ffb781ec9bd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 10 g di radice fresca di zenzero a fette (2 mm)
- 20 g di olio di oliva
- 10 g di olio di sesamo
- 400 g di seitan a cubetti (2 cm)
- 160 g di carote pelate e a rondelle (2 mm)
-
50
g di funghi shiitake freschi
lub 50 g di funghi freschi - 20 g di piselli verdi, freschi o surgelati
- 8 cucchiaini salsa di soia
- 12 cucchiai di acqua
- 950 g di acqua
- 200 g di riso basmati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 966 mg
Alternatywne przepisy
Chili (vegan)
40 min
Ragù alla soia (vegan)
40 min
Chili di tofu (vegan)
1h
Noodle di soba con tofu
35 min
Polpette di pane e seitan con cipolle stufate
55min
Patate dolci e chili di fagioli neri
40 min
Patate dolci con ragù vegetariano e Feta
45min
Burger vegetale alla barbabietola
3h 25min
Goulash di soia con gnocchi (vegan)
1 Std. 30 Min
Merluzzo in salsa chakalaka e burro all'aneto
50 min
Formaggio vegano
6 godz. 40 min
Falafel di lenticchie
12h 30min