Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 10 g di radice fresca di zenzero a fette (2 mm)
- 20 g di olio di oliva
- 10 g di olio di sesamo
- 400 g di seitan a cubetti (2 cm)
- 160 g di carote pelate e a rondelle (2 mm)
-
50
g di funghi shiitake freschi
lub 50 g di funghi freschi - 20 g di piselli verdi, freschi o surgelati
- 8 cucchiaini salsa di soia
- 12 cucchiai di acqua
- 950 g di acqua
- 200 g di riso basmati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 966 mg
Alternatywne przepisy
Cottura del riso integrale a chicco lungo
55min
Zuppetta asiatica con tofu (vegan)
1h 30min
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35min
Melanzane al curry (vegan)
50min
Curry di verdure con riso al lemon grass
1h 15 min
Chili (vegan)
40min
Ramen (vegan)
1 godz. 50 min
Formaggio vegano di semi di girasole al forno
40min
Bowl vegan con quinoa e verdure
1h 20min
Bazlama con Cacik (Pane con salsa al cetriolo)
30min
Tofu in crosta di sesamo
20 min
Crema di fagioli cannellini al profumo di mare (vegan)
15 Min