
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine
- 125 g de beurre demi-sel bien froid et en cubes
- 80 g d'eau
- 3 oignons moyens (300 g), pelés et coupés en quatre
- 1 c. à café de curry en poudre
- 30 g de beurre
- 2 cuisses de poulet, désossées (poulet fumé cuit) en dés
- 170 g de lait
- 130 g de crème liquide entière
- 1 c. à soupe de farine
- du sel
- du poivre moulu
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 836 kcal / 3485 kJ
- Białko
- 37 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Węglowodany
- 57 g