Risoni-Salat mit Feta und Oliven

Risoni-Salat mit Feta und Oliven

4.7 2.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Risoni-Nudeln
    250 g
  • Oliven, schwarz, entsteint
    50 g
  • rote Paprika in Stücken
    100 g
  • Salatgurke in Stücken
    100 g
  • Feta in mundgerechten Stücken
    200 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Basilikum abgezupft
    10 g
    1 TL Basilikum, getrocknet
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Olivenöl
    40 g
  • Balsamico, hell
    20 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 334 kcal / 1397 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...