Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Mandeln
- 1000 g Drillinge, in Stücken (3 cm)
- 1 ½ TL Salz
- 1000 - 1400 g Wasser, bis zur max. Füllmenge
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe, klein (opcjonalnie)
-
60
g Oliven, schwarz, entsteint
lub 60 g Oliven, grün, entsteint - 60 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 50 g Olivenöl
- ½ TL Pfeffer
- 200 g Feta, zerkrümelt
- 200 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 150 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1323 kJ / 317 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi-Endivien-Salat
30 Min
Nudelsalat mit Ziegenfrischkäse und Rucola
40 min
Spinat-Tomaten-Salat
20 Min
Salat mit Ziegenkäse und geröstetem Cashew-Dressing
25 Min
Spargel-Kartoffelsalat "Sylter Art"
1h
Nudelsalat mit Rucola und Erbsen-Pesto
35 Min
Risoni-Salat mit Feta und Oliven
1h 40 min
Kartoffel-Spinat-Salat mit getrockneten Tomaten
40 min
Nudelsalat mit getrockneten Tomaten
1h 40 min
Italienischer Brotsalat mit Cherry-Tomaten und roten Zwiebeln
30 Min
Nudelsalat mediterran
1h 40 min
Champignon-Rucola-Salat
30 Min