Urządzenia i Akcesoria
Griechischer Bauernsalat
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Salatgurke Bio (ca. 450 g), längs geviertelt, entkernt, in Stücken1
-
rote Paprika in Stücken1
-
grüne Paprika in Stücken1
-
Tomaten geviertelt, entkernt250 g
-
rote Zwiebel halbiert1
-
Petersilie abgezupft6 Stängel
-
Knoblauchzehe klein1
-
Zitronensaft20 g
-
Rotweinessig1 EL
-
Olivenöl40 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer4 Prisen
-
Oregano, getrocknet1 TL
-
Chiliflocken2 Prisen
-
Feta in Würfeln200 g
-
Oliven, schwarz, entsteint100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
943 mg
Białko
10 g
Kalorie
1274 kJ /
304 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bohnen-Tomaten-Salat
30 min
Nudel-Rucola-Salat
50 min
Paprika-Salat
20 min
Nizza-Salat
40 min
Bunter Tortellinisalat
35 min
Eisbergsalat mit Halloumi
40 min
Reissalat mit Paprikadressing
30 min
Risoni-Salat mit Feta und Oliven
1 godz. 40 min
Nudelsalat mediterran
1 godz. 40 min
Eisbergsalat für Eilige
10 min
Tomaten-Nudel-Salat
1 godz. 30 min
Feldsalat mit Walnussvinaigrette
10 min