Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Gouda, in Stücken
- 600 g Lachsfilet, TK, aufgetaut, in dünnen Scheiben
- 4 EL Zitronensaft
- ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 6 Prisen Pfeffer
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Mehl
- 400 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 250 g Sahne
- 40 g Sahne-Meerrettich
- 12 Lasagneplatten
- 600 g Blattspinat, TK, aufgetaut und ausgedrückt
- 100 g Räucherlachs, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3924 kJ / 937 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 58 g
Alternatywne przepisy
Spinat-Kabeljau-Farfalle
50min
Lachs-Burger mit Kresse-Mayonnaise und grünem Spargel
1h 40min
Brokkoli-Lachs-Quiche
1h 35min
Shrimps-Lachs-Spieße mit Spinat-Kartoffeln
1h 15min
Brokkoli-Lachs-Lasagne
1h 30min
Wirsing-Lachs-Lasagne
1h 20min
Spargel-Lachs-Sauce zu Nudeln
35 min
Lachs-Spinat-Cannelloni
1h 15min
Lachs-Spinat-Quiche
1h 10min
Gnocchi mit Kräutergarnelen
30 min
Lachs-Spinat-Lasagne
1 godz. 50 min
Lachs-Sahne-Gratin
1h