Tortellini-Tomatensuppe

Tortellini-Tomatensuppe

4.5 7.5K ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    6
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    20 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Sahne
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • italienische Kräuter, getrocknet
    1 geh. TL
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Tortellini, frisch aus dem Kühlregal
    400 g
  • Basilikum abgezupft, in feinen Streifen, und etwas mehr zum Dekorieren
    2 - 3 Stängel
  • Parmesan gehobelt, zum Bestreuen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 9 g
Kalorie 1822 kJ / 437 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...