One-Pot-Pasta mit Spinat und Gorgonzola

One-Pot-Pasta mit Spinat und Gorgonzola

4.1 3.8K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Wasser
    450 g
  • Sahne
    100 g
  • Milch
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Hartweizennudeln (z. B. Penne von Barilla®)
    300 g
  • Babyspinat, frisch
    175 g
  • Gorgonzola in Stücken
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 26 g
Kalorie 3100 kJ / 740 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 6.4 g
Węglowodany 75 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...