Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de puerro cortado en rodajas
- 50 g de mantequilla
- 500 g de patatas cortadas en trozos
- 750 g de agua
- 500 g de espinacas congeladas
- 1 lechuga romana (solo las hojas verdes exteriores) troceadas
-
1
cucharadita de sal
lub 1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l) - 300 g de leche
- picatostes para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 743 kJ / 178 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Crema de coliflor y brócoli
40 min
Crema de espinacas y quesitos
30 min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30 min
Crema Dubarry (de coliflor)
50 min
Crema de brócoli
30 min
Crema de espárragos verdes
40 min
Sopa de garbanzos con espinacas
30 min
Crema de apio
40 min
Crema de acelgas y piñones
45 min
Crema con espinacas
25 min
Sopa de espinacas y patata con flan salado
45 min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30 min