Lentejas con tomate y acelgas

Lentejas con tomate y acelgas

4.5 157 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • 100 g de cebolla en trozos
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 40 g de aceite de oliva virgen extra
  • 400 g de tomate troceado en conserva
  • 400 g de hojas de acelgas en trozos
  • ½ cucharadita de sal
  • ½ cucharadita de azúcar (opcjonalnie)
  • 2 pellizcos de pimienta de Cayena molida
  • 400 g de lentejas cocidas (en conserva) (lavadas y escurridas)
  • 200 - 250 g de agua
  • 1 cucharadita de piel de limón rallada
  • 1 cucharadita de cilantro fresco picado

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 147 kcal / 614 kJ
Białko 7.49 g
Tłuszcz 7.11 g
Węglowodany 13.21 g
Błonnik 7.04 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...