Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 100 g de pimiento rojo
- 60 g de aceite de girasol
- 100 g de dados de beicon
- 200 g de arroz de grano largo
- 450 - 500 g de caldo de verduras
- 1 cucharadita de sal
- 400 g de judías negras cocidas (en conserva) (frijoles) lavadas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1998 kJ / 478 kcal
- Białko
- 18.13 g
- Węglowodany
- 53.53 g
- Tłuszcz
- 21.26 g
- Błonnik
- 10.14 g
Alternatywne przepisy
Frijoles de la olla
2 godz.
Papas, judías y fideos
30 Min
Potaje de verduras, pasta y alubias rojas
1h
Sopa de lentejas con batata y pasta
35 Min
Potaje canario de berros
45 min
Guiso de lentejas y alubias con verduras
45 min
Caldo de papas
45 min
Frijoles refritos
20 Min
Frijoles negros
25 min.
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 Min
Caldo de millo
50 min.
Lentejas con arroz y cebolla frita (Mujadarrah) - Irán
3h