Estofado picoso de berenjena

Estofado picoso de berenjena

4.5 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porciones

Składniki

  • 50 g de cebolla en trozos
  • 1 de chile de árbol fresco sin tallos ni semillas, en trozos
  • 450 g de berenjenas en trozos (aprox. 2-3 cm)
  • 1 - 2 pizca de sal
  • 40 g de aceite de oliva
  • 1 cda de alcaparras escurridas
  • 150 g de puré de jitomate
    150 g de jitomate triturado
  • 4 hoja de albahaca fresca y un poco más para decorar
  • 20 g de azúcar
  • 15 g de vinagre blanco
  • 80 g de lentejas cocidas y escurridas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 173 kcal / 724 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 179 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...