![Tofu stew Tofu stew](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8DB25EFB-1736-4F0A-978B-9FDDFC25E377/Derivates/d7a56d5b-2595-4389-99ef-c7c4ee6af073.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 150 g tomatoes, fresh or canned
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 50 - 100 g white wine
- 350 g courgettes, cut in cubes
- 200 g carrots, cut in slices
- 200 g fresh mushrooms, cut in slices
- 400 g firm tofu, cut in cubes
- 1 ½ tsp dried basil
- 1 tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 756 kJ / 181 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Sicilian prawn salad
40 Min
Lemongrass Tempeh
1 Std. 15 Min
Tofu stew
30 Min
Stuffed Vegetables
1 Std. 5 Min
Asian-style rice with eggs and vegetables
35min
Steamed Tofu
30 Min
Stir-fried vegetables
10 Min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1 Std.
Chickpea soup with spinach
40 Min
Stuffed vegetables
1 Std. 20 Min
Indian vegetable curry
50 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min