Tofu stew

Tofu stew

3.7 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • onions cut in halves
    150 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    30 g
  • tomatoes fresh or canned
    150 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l)
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • white wine
    50 - 100 g
  • courgettes cut in cubes
    350 g
  • carrots cut in slices
    200 g
  • fresh mushrooms cut in slices
    200 g
  • firm tofu cut in cubes
    400 g
  • dried basil
    1 ½ tsp
  • dried oregano
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 181 kcal / 756 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...