Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 450 g Brussels sprouts, trimmed, halved
- 140 g butternut squash, peeled and diced (approx. 1 cm)
- 60 g unsalted butter, diced
- 80 g pecan nuts
- 50 g dried cranberries
- 30 g light brown sugar
- 30 g balsamic vinegar
- 15 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- ½ tsp dried chilli flakes, or to taste
- 1 pinch fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1056 kJ / 254 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
Alternatywne przepisy
Red Cabbage Salad with Figs and Gorgonzola
10min
Spinach and Parmesan Stuffed Mushrooms
40min
Cod with Pistachio and Couscous
30min
Hummus with Brussels Sprouts and Crunchy Topping (Bill Yosses)
2h 15 min.
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli
50min
Veggie 'Burritos'
20min
Salmon and Coleslaw Sandwich Filling
15min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1h 50 min.
Sweet Potato Mash with Sage and Hazelnuts
30min
Honey Parmesan Parsnips
50min