Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 450 g Brussels sprouts, trimmed, halved
- 140 g butternut squash, peeled and diced (approx. 1 cm)
- 60 g unsalted butter, diced
- 80 g pecan nuts
- 50 g dried cranberries
- 30 g light brown sugar
- 30 g balsamic vinegar
- 15 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- ½ tsp dried chilli flakes, or to taste
- 1 pinch fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1056 kJ / 254 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30 Min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20 Min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40 Min
Steamed Brussels Sprouts with Orange Herb Butter
25 Min
Honey Parmesan Parsnips
50 Min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50 Min
Tuna-stuffed Tomatoes
35min
Celery and Cashew Nuts
20 Min
Chickpea and Turkey Meatball Soup
45 Min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 Min
Cranberry-Pecan Brussels Sprouts
35min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min