Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 10 g olive oil
- 150 g cuttlefish, cut in pieces (3 cm) (see tip)
- 100 g scallops, cut in pieces
- 150 g raw tiger prawns, peeled, deveined, cut in pieces (see tip)
- 30 g passata (see tip)
- 10 g water
- ¼ tsp sugar
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp black peppercorns
- fresh parsley, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1315 kJ / 314 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Beef and Mushrooms with Cauliflower Salad
45min
Prawn Chow Mein
45min
Browned Beef Strips
15min
Brodet (Fish stew)
1h 15min
Sautéed Prawns
15min
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli and Potatoes
45min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20min
Squid with Ginger and Soy
40min
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1h 15min
Mixed Seafood with Tomato and Herb Sauce
30min
Pasta Salad with Vegetables and Trout
45min
Spiced Garlic Prawns and Squid
20min