Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de beurre doux
- 100 g de sucre en poudre
- 8 g de sucre vanillé
- 2 œufs
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 180 g de farine de blé complet
- ¼ c. à café de levure chimique
- 230 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 110 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 18 amandes émondées
- pépites de chocolat, type Smarties® (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1053.9 kJ / 251.9 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 17.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookies fourrés au chocolat
1 Std. 40 Min
Cookies double chocolat
1 Std. 30 Min
Nids de Pâques meringués
3h 20min
Galette des Rois frangipane pistache
1h 45min
Donuts au chocolat
3 Std. 25 Min
Cookie géant aux 3 chocolats et canneberges
35min
Gâteau dinosaure
1 Std. 20 Min
Number cake 10
2h 15min
Donuts marbré
30 Min
Gâteau marbré à la vapeur
1 Std. 40 Min
Petits gâteaux coulants chocolat et fleur de sel
25 Min
Gâteau chocolat et dragées chocolat
40min