Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de jaunes d'œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 150 g de farine de blé
- 90 g de lait
- 90 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café d'extrait de vanille liquide
- 90 g de blancs d'œufs
- 15 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 995.9 kJ / 238.4 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 138 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuit roulé aux fruits rouges
1 godz. 35 min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35min
Flan pâtissier au chocolat au lait
1 godz. 40 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Rochers coco et chocolat
35min
Zebra cake
55 min
Brownie sirop d'agave et noix
55 min
Brownies Kinder Bueno
35min
Donuts marbré
30min
Gâteau au chocolat sans œuf
35min
Cake fondant au chocolat
35min
Roulé à la pâte à tartiner
25min