Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de jaunes d'œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 150 g de farine de blé
- 90 g de lait
- 90 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café d'extrait de vanille liquide
- 90 g de blancs d'œufs
- 15 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 995.9 kJ / 238.4 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 138 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookies fourrés au chocolat
1h 40min
Biscuits écolier
20min
Cookies allégés au chocolat
30min
Sablés dominos
2 godz.
Moelleux aux barres chocolatées
1 godz.
Gâteau au yaourt
40min
Petits cakes au bacon et au fromage
50min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35 min
Donuts marbré
30min
Zebra cake
55 Min
Cake jambon et boursin
50min
Roulé à la pâte à tartiner
25min