Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 100 g de biscuits apéritifs salés, type bretzels
- 150 g de biscuits secs, type shortbreads
- 180 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 110 g de sucre de canne
- 180 g de beurre de cacahuète, crunchy
Le glaçage au chocolat
- 240 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 60 g de beurre de cacahuète, lisse
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1498.1 kJ / 360 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shortbread caramel au beurre salé
2 godz. 25 min
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
30min
Pièges aux speculoos
3sa 15 dk
Biscuits doigts de sorcière
2 Std.
Tablette de chocolat au blé soufflé
2 Std. 40 Min
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Croquants aux noix
1 Std. 30 Min
SEPTEMBRE - Caramels mous au beurre salé - Laurent Clément
3h 10min
Saucisson au chocolat blanc
5h 15min
Brookie
1h
Bouchées caramel-chocolat
4h 45min
Fondant minute au chocolat
20min