Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 140 g de beurre demi-sel froid, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La décoration
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 5 gouttes de jus de citron
- colorants alimentaires
- vermicelles au chocolat (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1336.6 kJ / 318.9 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 116.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau licorne
3h
Biscuits fourrés type Oréo®
1 godz. 15 min
Cigarettes croquantes à l'amande
1h 30min
Sablés façon sucettes
1h 30min
Biscuits doigts de sorcière
2 godz.
Sablés léopard
1 godz. 15 min
Biscuits "Monsieur Moustache"
1h 30min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1h 30min
Donuts avec glaçage
2 godz.
Gâteau piñata surprise au chocolat
3h
Cupcakes pour Halloween
2h 40min
Biscuits craquelés au chocolat
2 godz. 35 min