Risotto pere, Gorgonzola e noci

Risotto pere, Gorgonzola e noci

4.3 51 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • di scalogno a pezzi
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di riso Carnaroli (cottura 14-16 minuti)
    480 g
  • di vino bianco secco
    100 g
  • di acqua
    900 - 950 g
  • di dado per brodo vegetale
    10 g
  • di pere sbucciate e a dadini (1 cm)
    300 g
  • di Gorgonzola dolce a pezzi piccoli
    200 g
  • di gherigli di noci a pezzi
    70 g
  • di burro a pezzi
    60 g
  • di sale (opcjonalnie)
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 595 kcal / 2489.3 kJ
Białko 13.3 g
Tłuszcz 29.5 g
Węglowodany 70.6 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 282.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...