Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 170 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett
- 210 g Faschiertes (vom Rind)
Zubereitung
- 130 - 230 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 1030 g Wasser, kalt
- 20 - 30 g Zwiebeln
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Kochsalami (siehe Tipp)
- 210 g Faschiertes (vom Schwein), gekühlt in Stücken (1 cm)
- Öl zum Einfetten
- 1000 g Wasser, warm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3525 kJ / 842 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 71 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 2903 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Altbayerischer Leberkäse
25 Std. 5 Min
Bayerischer Leberkäse
14 Std. 30 Min
Extrawurst
14h 10min
Wiener Wurst
25 Std. 30 Min
Frühstücksfleisch im Glas
26 Std. 30 Min
Grobe Streichwurst
13h
Weißwurst im Glas
14 Std. 30 Min
Geflügelleberkäse
14sa 15 dk
Weisser Leberkäse
14 Std. 30 Min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2h 45min
Käse-Leberkäse
14sa 15 dk
Feine Streichwurst
14 Std. 30 Min