Eierwurst

Eierwurst

5.0 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
2 Stück

Składniki

Vorbereitung (am Vortag)
  • Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte fett
    200 g
  • Faschiertes, gemischt
    300 g
    300 g Schweinefleisch, sehnenfrei
Zubereitung
  • Ei, hartgekocht
    1
  • rote Paprikaschoten
    40 g
  • Crushed Ice (siehe Tipp)
    180 - 280 g
  • Wasser kalt
    1070 g
  • Gewürz Compound für Pikantwurst (siehe Tipp)
    1 Päckchen
  • Öl zum Einfetten
  • Wasser warm
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 814 kcal / 3411 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 70 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Sód 2527 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...