
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 300 g Geflügelfleisch (Keule von Pute oder Huhn), ausgelöst, ohne Haut, sehenfrei
-
200
g Sonnenblumenöl (siehe Tipp)
lub 200 g Rapsöl
Zubereitung
- 170 - 270 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 1060 g Wasser kalt
- 20 - 30 g Zwiebeln
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Geflügelwurst (siehe Tipp)
- 30 - 40 g roter Paprika in Stücken (1-2 cm)
- Öl zum Einfetten
- 1000 g Wasser warm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1151 kcal / 4819 kJ
- Białko
- 40 g
- Tłuszcz
- 110 g
- Węglowodany
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Sód
- 3026 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wiener Wurst
25h 30min
Grobe Streichwurst
13h
Kochsalami
20h 30min
Weisse Bratwurstschnecke
14h
Geflügelleberkäse
14h 15min
Gulaschsuppe (XXL)
2h
Rindfleischwürfel anbraten (medium)
15min
Gewürzpaste Asia Style
1h
Käse-Leberkäse
14h 15min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2h 45min
Feine Streichwurst
14h 30min
Bayerischer Leberkäse
14h 30min