Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Zwiebel-Schmalz
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 Gläser
Składniki
-
Pfefferkörner, schwarz1 - 1 ½ TL
-
Salz, unjodiert2 TL
-
Kümmel, ganz1 TL
-
Haselnüsse, geröstet20 g
-
Zwiebeln halbiert200 g
-
Äpfel geschält, entkernt, in Stücken160 g
-
Knoblauchzehen3
-
Thymian, getrocknet1 TL
-
Majoran, getrocknet1 TL
-
Rosmarin, getrocknet1 TL
-
Wacholderbeeren2
-
Speck, roh, unbehandelt (grüner Speck), gewürfelt (1-2 cm), kalt, (siehe Tipp)650 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
62 g
Kalorie
4000 kJ /
956 kcal
Tłuszcz
74 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Leberpastete im Glas
4h
Frühstücksfleisch im Glas
26h 30min
Tomaten-Ketchup
40min
Tomatenketchup
1h 15min
Scharfer Würstelsenf
96h 5min
Fruchtiges Tomatenketchup
2h 25min
Confierter Knoblauch
27h 15min
Feine Streichwurst
14h 30min
Ingwer-Knoblauch-Paste
10min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2h 45min
Grobe Streichwurst
13h
Almbutter
40min