Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de puerro (solo la parte blanca) cortado en rodajas
- 80 - 100 g de cebolla
- 40 g de mantequilla
- 150 g de patata pelada y cortada en trozos
- 600 g de caldo de pollo
- 3 - 4 peras (sin piel ni semillas) cortadas en trozos
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 100 g de nata
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 2 - 3 lonchas de jamón serrano muy finas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30 min
Crema de calabacín y aguacate
30 min
Crema Dubarry (de coliflor)
50 menit
Crema de patatas, puerros y zanahorias
45 Min
Sopa fría de manzana y puerro
2h 40 min
Vichyssoise
2 godz. 20 min
Crema de champiñones
20 min
Crema fría de manzana al curry
5h 40min
Crema de apionabo y manzana con mejillón en escabeche
45 Min
Crema de calabaza con queso azul
30 min
Vichyssoise de apio
40 min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30 min