Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de puerro (parte blanca)
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva (y algo más para servir)
- 500 g de calabacín con piel, en trozos
- 600 g de caldo de verduras
- 400 g de aguacate en trozos
- 120 g de leche evaporada Ideal®
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 20 - 30 g de queso (en lascas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1062 kJ / 254 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 468.5 mg
Alternatywne przepisy
Gazpacho de melón
15min
Crema fría de zanahorias al aroma de jengibre
1h
Crema de calabaza
45min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30min
Crema de zanahoria y espárragos con almendras
30min
Sopa fría de manzana y puerro
2h 40min
Crema de calabacín y anacardos crudivegana
20min
Crema de espárragos blancos
25 Min
Crema de puerros y pera con jamón
40 Min
Crema de patatas, puerros y zanahorias
45min
Crema de judías verdes
35min
Vichyssoise de apio
40 Min