Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 3 cucharadas de tomate triturado en conserva
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de pimentón dulce
-
1
cucharadita de sal
lub 1 pastilla de caldo de pollo - 1300 g de agua
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva), lavados y escurridos
- 1 hoja de laurel seca
- 150 g de arroz de grano redondo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 933 kJ / 223 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos con chistorra
40min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30min
Lentejas guisadas
50min
Garbanzos con fideos y mejillones
20min
Guiso de judías pintas con arroz
40min
Guiso de garbanzos con verduras
45 min
Lentejas con arroz
40min
Sopa de arroz y garbanzos
30min
Arroz a lo pobre
40min
Pasta con judías blancas
40min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45 min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30min