![Pane pugliese Pane pugliese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3A9C99DF-D960-4F64-956C-04F6E8C25942/Derivates/ED2CE40E-7AA5-4569-9D6E-61F8A1D22A20.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 100 g di semola di grano duro
- 3 g di lievito di birra fresco (1 pezzetto)
- 70 g di acqua a temperatura ambiente
- 10 g di olio di oliva
Impasto
- 350 g di acqua tiepida
- 20 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 500 g di semola di grano duro + q.b. per spolverizzare
- 1 cucchiaino di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 615 kJ / 147 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Baguette
4小时
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Pane al semolino
4小时
Nodini mediterranei
3sa 50 dk
Baguette tradizionale
15h 35min
Polka (pane francese)
5 Std.
Panini rosette
23u. 20min
Il pane di Altamura
4小时
Pane barese
6h 15min
Ciabattine veloci
3 godz. 10 min
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min
Panini all'olio
3 godz. 10 min