Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 100 g di semola di grano duro
- 3 g di lievito di birra fresco (1 pezzetto)
- 70 g di acqua a temperatura ambiente
- 10 g di olio di oliva
Impasto
- 350 g di acqua tiepida
- 20 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 500 g di semola di grano duro + q.b. per spolverizzare
- 1 cucchiaino di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 615 kJ / 147 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4h
Ciabattine veloci
3h 10 min.
Baguette tradizionale
15h 35min
Baguette
4h
Pane al semolino
4h
Pane alle olive
2h 20min
Pane tipo ciabatta
26 godz.
Preimpasto per pane
24h 30min
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min
Pane barese
6h 15 min.
Ciabatte (di Luca Montersino)
14h 15 min
Panini rosette
23h 20min