Focaccia croccante

Focaccia croccante

4.5 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 350 g di acqua
  • 15 g di lievito di birra fresco
    1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 300 g di farina tipo 00
  • 200 g di farina di grano duro
  • 100 g di farina di forza (manitoba)
  • 2 cucchiaini di sale
Terminare la preparazione
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di pomodori perino a fette
  • 1 spicchio di aglio a fettine
  • 1 cucchiaio di origano secco
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 445 kcal / 1862 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 78.9 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...