Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 140 g di burro morbido a pezzi + q.b. per imburrare
- 130 g di zucchero
- 2 uova
- 350 g di farina + q.b. per infarinare
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema
- 200 g di cioccolato bianco a pezzi
- 100 g di panna fresca liquida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata alla crema di cioccolato
1h 45min
Crostata al limone
1 Std. 15 Min
Torta sandwich al cioccolato
45 Min
Crostata al tiramisù
3 godz. 15 min
Cheesecake marmorizzata
8 godz. 30 min
Brownies al cioccolato bianco e pistacchi
50 Min
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45 Min
Cheesecake cotta alle fragole
1 Std. 30 Min
Rotolo alla frutta
1 godz. 25 min
Crostata al cioccolato
1sa 50 dk
Torta friabile ai frutti di bosco
2 Std. 55 Min
Crostata bigusto
1h 55min