Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Butter, weich, in Stücken
- 7 Eier
- 370 g Zucker
- 2 Prisen Salz
- 300 g Mehl
- 50 g Speisestärke
- 3 TL Backpulver
- 150 g Milch
- 625 g rote Johannisbeeren
- 2 - 3 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1120 kJ / 267 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50min
Johannisbeer-Cupcakes
1 godz.
Zwetschgen-Datschi
2h 30min
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20min
Johannisbeer-Schnitte
2h 30min
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 Std. 20 Min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Birnen-Schoko-Kuchen
1 Std. 15 Min
Zwetschgenkuchen
2 Std.