Urządzenia i Akcesoria
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 Stück
Składniki
-
Butter weich, in Stücken220 g
-
Eier7
-
Zucker370 g
-
Salz2 Prisen
-
Mehl300 g
-
Speisestärke50 g
-
Backpulver3 TL
-
Milch150 g
-
rote Johannisbeeren625 g
-
Puderzucker2 - 3 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1120 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 3/2017
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 50 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Zucchinikuchen
2 godz. 30 min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min
Zwetschgen-Datschi
2 godz. 30 min
Birnen-Schoko-Kuchen
1 godz. 15 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min