Urządzenia i Akcesoria
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 Stück
Składniki
-
Butter weich, in Stücken220 g
-
Eier7
-
Zucker370 g
-
Salz2 Prisen
-
Mehl300 g
-
Speisestärke50 g
-
Backpulver3 TL
-
Milch150 g
-
rote Johannisbeeren625 g
-
Puderzucker2 - 3 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1120 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 3/2017
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2 Std. 45 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 Std. 20 Min
Osterlamm
1 Std. 10 Min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 Std. 20 Min
Zucchinikuchen
2 Std. 30 Min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 Std.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Johannisbeer-Cupcakes
1 Std.
Birnen-Schoko-Kuchen
1 Std. 15 Min
Zwetschgen-Datschi
2 Std. 30 Min