Urządzenia i Akcesoria
Linzer Weihnachtstorte
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Zucker110 g
-
Zartbitter-Kuvertüre in Stücken (3 cm)50 g
-
Mandeln120 g
-
Weizenmehl Type 550200 g
-
Backpulver1 TL
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Zimt1 TL
-
Nelken1 Msp.
-
Bittermandelaroma3 - 5 Tropfen
-
Ei1
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Himbeerkonfitüre300 g
-
Likör (z. B. Himbeerlikör)20 g
-
Kaffeesahne zum Bestreichen1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4.9 g
Kalorie
1399.4 kJ /
334.5 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
46.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Springerle
26 godz. 20 min
Linzer Torte
3 godz.
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Linzer Torte
2 godz. 10 min
Linzer Torte
1 godz.
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 godz.
Weihnachtskuchen Linzer Art
2 godz. 20 min
Baseler Leckerli
2 godz. 10 min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3 godz.
Schwäbische Flachswickel
45 min
Terrassenplätzchen
1 godz. 20 min
Linzer Plätzchen
4 godz.