Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 85 g de beurre, mou, en morceaux
- 220 g de farine de blé
- 100 g de sucre
- 1 œuf
- ½ sachet de poudre à lever
- 1 pincée de sel
La farce au fromage blanc et à la crème
- 300 g de sucre
- 2 - 4 morceaux de zeste de citron non traité (1 x 4 cm), finement pelé
- 100 g de beurre, mou, en morceaux
- 2 sachets de poudre pour pudding, vanille
- 400 g de crème
- 4 œufs
- 1250 g de séré maigre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1744 kJ / 417 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Pain toupie rapide
40 min
Petits pains Varoma
2 godz. 15 min
Crêpes sucrées ou salées
Brak ocen
Confiserie aux amandes
20 min
Gâteau d'abeilles avec glaçage
1h 25min
Smoothie agrumes-gingembre
10min
Gâteau de Pâques
1 godz. 45 min
Fagotto napoletano
Brak ocen
Charlotte au chocolat et à la banane
Brak ocen
Tourte aux poires
9h
Dessert au café
15min
Tourte de Linz suisse
1h 30min