Wersje kompatybilne
Salada de tamboril com batatas, pimentos e molho de azeitona
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço
- 80 g azeite
- 30 g vinagre
- 35 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 4 filetes de tamboril (200 g unid. aprox., 2 cm de espessura aprox.)
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- Água q.b.
- 400 g batata cortada em pedaços (2 cm aprox.)
- 200 g pimento cortado em pedaços (3-4 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1767 kJ / 422 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 681 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete de frutos do mar
45min
Tábua do mar
1h 20 min
Carpaccio de rabanete com peixe - TM6
30min
Guisado de gengibre e tomate com camarão
35 Min
Caril thai vegetariano
35 Min
Bisque de vieiras com crostini de rosmaninho e azeite de limão
5h 10min
Piccalilli
12h
Gelado de bebida de soja
Brak ocen
Sopa pho com carne
45min
Cogumelos recheados com quinoa
1h
Conchas com marisco e tapenade
Brak ocen
Feta vegan em azeite e ervas
1h 10min