Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho
- 100 g miolo de noz
- 1 c. sopa de mistura de ervas aromáticas secas (manjericão, orégãos, tomilho, rosmaninho, etc.)
- 20 g azeite
- 100 g bebida de aveia
- 1 pitada de sal
- 150 g mistura de legumes crus (cenoura, aipo, pimento, pepino, etc.), cortados em palitos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1133 kJ / 521 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 174 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Queques salgados
45 Min
Ovos com tomate e queijo
40 Min
Crepes de cenoura com molho de tomate
1 Std.
Empadão de legumes
1 Std.
Empadão de atum e molho arrabiata com puré de batata-doce
1 godz. 35 min
Piza de burrata e pêssego com massa de iogurte
30min
Salada de quinoa, grão e caju
30min
Quinoa malandra de cogumelos
40 Min
Hambúrgueres de quinoa e feijão azuki
3 Std.
Esparguete de batata-doce com pesto de ervas
40 Min
Almôndegas de beringela
1 Std.
Cuscuz de couve-flor com tofu
8 Std.