Wersje kompatybilne
Rebanadas de portobello con chimichurri de aguacate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 de hongos portobello, frescos, limpios
- 4 dientes de ajo, pelados
- 80 g de vinagre balsámico
- 80 g de aceite de oliva extra virgen
- 2 pizcas de comino en polvo
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 1 cdita de paprika, ahumada y molida
- 2 pizcas de sal
- 40 g de salsa bbq
- 1 echalot, en mitades
- ¼ cdita de hojuelas de chile seco
- 5 g de hojas de cilantro, frescas
- 5 g de hojas de perejil fresco
- 25 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- ½ cdita de orégano seco
- ½ cdita de sal
- 300 g de aguacate, pelado, en trozos (1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1541.8 kJ / 368.5 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 489.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 Min
Tabule de quinoa
10 Min
Ejotes almendrados
30 Min
Barbacoa de hongos
30 Min
Ensalada de betabel, pera y queso azul
1 Std.
Taquitos de huitlacoche
25 Min
Vegetales rostizados con farro, aderezo de queso feta y limón
55min
Aguachile de pepino y palmitos
15 Min
Portobellos rellenos
35 Min
Jocoque con pepino
5 Min
Ensalada de arroz negro con fresas y queso feta
40 Min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37min