Wersje kompatybilne
Rebanadas de portobello con chimichurri de aguacate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 de hongos portobello, frescos, limpios
- 4 dientes de ajo, pelados
- 80 g de vinagre balsámico
- 80 g de aceite de oliva extra virgen
- 2 pizcas de comino en polvo
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 1 cdita de paprika, ahumada y molida
- 2 pizcas de sal
- 40 g de salsa bbq
- 1 echalot, en mitades
- ¼ cdita de hojuelas de chile seco
- 5 g de hojas de cilantro, frescas
- 5 g de hojas de perejil fresco
- 25 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- ½ cdita de orégano seco
- ½ cdita de sal
- 300 g de aguacate, pelado, en trozos (1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1541.8 kJ / 368.5 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 489.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada verde con aderezo de jamaica
20p
Betabeles con alioli de cilantro
55min
Chiles jalapeños rellenos de machaca de marlín
1j 10 menit
Ejotes almendrados
30 min.
Ensalada de verduras con salsa de nuez de la India
2h 45min
Carpaccio de betabel con burrata (Pelar)
1óra 25p
Bolas de hongos shiitake con aderezo de miso y tahini
1h 20min
Ensalada de coles de bruselas
35p
Ensalada de betabel, pera y queso azul
1h
Ensalada de ejotes navideños
1j 10 menit
Aguachile de pepino y palmitos
15 min.
Barbacoa de hongos
30 min.