Polpettone con salsa ai funghi

Polpettone con salsa ai funghi

4.4 62 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Polpettone
  • 20 g di pane raffermo
  • 1 rametto di menta fresca le foglioline lavate
  • 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g di verdure miste a pezzi
  • 250 g di carne trita di manzo, magra
  • 150 g di carne trita di maiale, magra
  • 2 uova
  • 5 g di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 700 g di acqua
Terminare la preparazione
  • 1 spicchio di aglio
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 120 g di funghi finferli freschi a pezzi
  • 200 g di latte intero
  • 20 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 rametti di timo fresco intero

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 475.3 kcal / 1989 kJ
Białko 33.3 g
Tłuszcz 33.1 g
Węglowodany 11.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 1222.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...