Crostata con crema ai frutti di bosco

Crostata con crema ai frutti di bosco

4.4 91 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
10 fette

Składniki

Crema ai frutti di bosco
  • di frutti di bosco, misti, freschi
    300 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    10 g
  • di latte intero
    200 g
  • di zucchero
    100 g
  • di farina tipo 00
    50 g
  • stecca di vaniglia i semini
    1
Pasta frolla
  • di scorza di limone
    10 g
  • di zucchero di canna
    120 g
  • di farina tipo 00
    150 g
  • di burro freddo, a pezzi
    120 g
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di fecola di patate
    150 g
  • tuorlo
    1
  • uovo
    1
Terminare la preparazione
  • di panna (min. 30% di grassi)
    250 g
  • di zucchero a velo
    20 g
  • di frutti di bosco, misti, freschi
    150 g
  • pistacchi tritati a piacere
  • gelatina neutra q.b.

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 417.5 kcal / 1739.2 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 58.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 99.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...