Wersje kompatybilne
Gebackener Blumenkohl mit süßer Knobi-Glasur und Sesamdip
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Panko
- 270 g Wasser
- 70 g Mehl
- 1 ½ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 800 g Blumenkohlröschen
- 200 g vegane Joghurt-Alternative
- 20 g Tahin
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 TL Curry
- 10 g Sesam
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- 4 - 6 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 100 g Zuckerrübensirup, hell (z. B. von Grafschafter)
- 50 g Sojasauce
- 25 g Sriracha-Sauce
- 10 g Speisestärke
- 2 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- 1 EL schwarzer Sesam
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1178 kJ / 281 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orientalischer Ofenblumenkohl mit Ahorn-Tahin-Sauce
1h
Tofu-Erdnuss-Spieße mit Mango-Koriander-Reis
2h
Zwiebelschnecken mit Manchego
3 Std. 40 Min
Gefüllte Süßkartoffeln mit Coleslaw und Bananen-Mayonnaise
1h
Blumenkohl Buffalo Style
1h
Vegane Albóndigas
45 min.
Veganer Dürüm
30min
Winter-Panzanella mit weißen Bohnen
50 min.
Veganes Austernpilz-Schawarma
45 min.
Veganes "Thunfisch" Baguette
15 min
Knuspriger koreanischer Tofu
1h 20min
Blumenkohl mit veganer Hollandaise und Knusperkartoffeln
1h