Urządzenia i Akcesoria
Curry-Mango-Sauce zum Grillen (vegan)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 Portionen
Składniki
-
Sonnenblumenöl125 g
-
Knoblauchzehe1
-
frische Chilischote rot, nach Wunsch entkernt½
-
Sojadrink100 g
-
Zitronensaft3 TL
-
Senf, mittelscharf1 TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Salz1 TL
-
Mango in Stücken (3-4 cm)150 g
-
Curry2 TL
-
vegane Frischkäse-Alternative (z. B. von Simply V®)60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
445 mg
Białko
2 g
Kalorie
997 kJ /
238 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Vegan grillen
8 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Vegane Sommerrollen mit Radieschen
1 godz.
Rhabarber-Salsa
15 min
Gegrillte Pilze mit Nussfüllung (vegan)
35 min
Mac and Cheese (vegan)
3 godz.
Pilz-Dip mit Sonnenblumenkernen
30 min
Spargel-Nuss-Pasta
45 min
Rauchige Frischkäse-Bällchen
1 godz. 20 min
Vegane Aioli
120 godz.
Veganer Piña-Colada-Shake
5 min
Pulled-BBQ-Pilze mit Avocado-Dip
1 godz.
Vegane Zitronen-Schwarztee-Tarte
1 godz. 30 min
Bier-Senf-BBQ-Sauce
20 min