Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 250 g di nocciole
- 150 g di cioccolato fondente, a pezzi (3 cm)
- 200 g di zucchero
- 125 g di burro, non salato, morbido
- 120 g di farina bianca
- 4 tuorli d'uovo
- 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere
- 2 pizzico di sale
- 4 di albumi d'uovo
Decorazioe
- 100 g di panna intera
- 80 g di uva, rosa
- 1 cucchiaio di zucchero
- 1 pera, a fettine (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 339 kJ / 1409 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Grittibänz dolci
2h 15min
Cornetti e carne macinata con composta di mele
55 min
Knöpfli
50min
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Corona dei Re Magi
2h 15min
Torta di carote
1h 10min
Torta di Pasqua
1 Std. 45 Min
Brunsli di Basilea
8 Std. 40 Min
Knöpfli
50min
Treccia bernese
1 Std. 45 Min
Biscotti milanesini
3 Std.
Cupcake con lamponi e cocco
2 Std. 20 Min