Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 250 g di nocciole
- 150 g di cioccolato fondente, a pezzi (3 cm)
- 200 g di zucchero
- 125 g di burro, non salato, morbido
- 120 g di farina bianca
- 4 tuorli d'uovo
- 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere
- 2 pizzico di sale
- 4 di albumi d'uovo
Decorazioe
- 100 g di panna intera
- 80 g di uva, rosa
- 1 cucchiaio di zucchero
- 1 pera, a fettine (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 339 kJ / 1409 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Muffins con gocce di cioccolato
1h
Granita di albicocche
10min
Torta marmorizzata
2h
Torta di pane
1h 20min
Zuppa di farina alla basileese
1h 10min
Torta salata con formaggio e porri
1 godz. 5 min
Cornetti al prosciutto
35min
Panpepato lucernese
55min
Torta di carote argoviese
2h
Muffin di castagne al cioccolato
1h 15min
Flammkuchen vodese
1h 30min
Treccia al burro a 6 capi
2h 35min