Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 300 g di farina
- 100 g di acqua
- 100 g di olio di semi di mais
- 10 g di sale
- 2 cucchiaini di lievito istantaneo per torte salate
Ripieno
- 50 g di Fontina a pezzi (2 cm)
- 150 g di salame, tipo Milano a pezzi (2 cm)
- 300 g di foglie di spinaci fresche, lessate e ben strizzate
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 50 g di panna, min. 30% di grassi
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1690 kJ / 404 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolfiore gratinato
55 min
Tiramisù
5h 40min
Purè di patate
45 Min
Salmone con salsa alla senape e all'aneto
1 Std. 30 Min
Ciambellone veloce allo yogurt
40 Min
Cannelloni spinaci e ricotta
1 Std. 30 Min
Pizza Margherita
2 Std.
Focaccia di ceci saporita
3 Std.
Focaccia al rosmarino
2 godz. 30 min
Crostata di cipolle e formaggio
1 Std. 15 Min
Rotolo funghi e peperoni
2h 15min
Crostata di mele
1 Std. 15 Min