Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- qualche di burro per ungere la tortiera
- qualche farina bianca per spolverare la tortiera
Impasto
- 100 g di zucchero
- 130 g di burro, a pezzi (2 cm)
- 1 bustina di zucchero vanigliato
- ½ bustina di lievito in polvere
- 1 pizzico di sale
- 300 g di farina
- 1 uovo
Crumble
- 120 g di farina
- 60 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
-
60
g di burro, freddo, a pezzi (2
cm)
Ripieno di mele
- 1000 g di mele (vedi consigli)
- 1 pizzico di cannella
- 1 cucchiaio di succo di limone
- 1 cucchiaio di zucchero (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzi
- Kalorie
- 1463 kJ / 350 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 41 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di barbabietola con rafano (TM6)
Brak ocen
Torta di Linz
Brak ocen
Pizza Margherita
2h 10min
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Crostata al rabarbaro
55min
Lecca lecca al cioccolato bianco e cocco
Brak ocen
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Mini-amaretti
1h 30min
Crespelle verdi al formaggio e prosciutto
55min
Omini di pasta (Grittibänze)
2h 10min
Biscotti alle noci
1h 15min
Brunsli di Basilea
8h 40 min