Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa agli arachidi
- 50 g di arachidi tostate
- 200 g di acqua
- 70 g di burro di arachidi
- 70 g di salsa hoisin
Ripieno
- 1 cetriolo
- 200 g di carote, pelate
- 1 peperone rosso, pulito (250 g circa)
- 1 peperone giallo, pulito (250 g circa)
- 100 g di cavolo rosso
Terminare la preparazione
- 500 g di acqua tiepida
- 15 fogli di carta di riso per involtini primavera (circa Ø 20 cm)
- 150 g di pomodori datterino, a fette sottili
- 150 g di lattuga verde tipo iceberg
- 3 rametti di menta fresca, le foglioline lavate (opcjonalnie)
- 3 rametti di foglie di coriandolo, fresche, le foglioline lavate (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 563 kJ / 134 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 54 mg
Alternatywne przepisy
Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero
5h
Filetto di maiale con salsa speziata al cocco e pane naan all'aglio
1h
Frittata di riciclo (senza uova)
1h
Vellutata di radice di prezzemolo con chips e pepe rosa
40 Min
Cassoulet di fagioli con pesto di noci a Cottura Lenta
6 godz.
Condimento allo yogurt (TM6)
12 Std. 30 Min
Riso speziato con gamberi e ananas
40 Min
Club Sandwich falafel, pomodorini, babaganoush con patate
6 godz.
Falafel nella focaccia con salsa tahini
1 Std. 30 Min
Falafel di fave e ceci
40 Min
Pizza saporita con uova e spinaci
2 Std. 30 Min
Hosomaki (Modalità cuoci riso)
2 Std. 30 Min