![Involtini vegan estivi Involtini vegan estivi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a9cb6f45-07fb-4c87-bcc4-d11527311e48/Derivates/faca8be4-b689-4ac8-bf42-beecd90eaa19.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa agli arachidi
- 50 g di arachidi tostate
- 200 g di acqua
- 70 g di burro di arachidi
- 70 g di salsa hoisin
Ripieno
- 1 cetriolo
- 200 g di carote, pelate
- 1 peperone rosso, pulito (250 g circa)
- 1 peperone giallo, pulito (250 g circa)
- 100 g di cavolo rosso
Terminare la preparazione
- 500 g di acqua tiepida
- 15 fogli di carta di riso per involtini primavera (circa Ø 20 cm)
- 150 g di pomodori datterino, a fette sottili
- 150 g di lattuga verde tipo iceberg
- 3 rametti di menta fresca, le foglioline lavate (opcjonalnie)
- 3 rametti di foglie di coriandolo, fresche, le foglioline lavate (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 563 kJ / 134 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 54 mg
Alternatywne przepisy
Crêpes di carote con salsa al pomodoro
1j
Pasta di mandorle
Brak ocen
Sopapillas
1 Std. 10 Min
Burro
Brak ocen
Fagioli dall'occhio a vapore e calamaretti
Brak ocen
Bevanda calda alla nocciola (vegan)
15 min
Tisana del buonumore alla lavanda e menta
25 menit
Smoothie al caffè (vegan)
10 min
Cestini con crema alla zucca
2 Std.
Ricotta (TM6)
16h 30min
Tisana detox all'arancia e cannella
20min
Empanadas vegetariane
1 Std. 30 Min