Involtini vegan estivi
TM6 TM5

Involtini vegan estivi

4.3 (3 oceny)

Składniki

Salsa agli arachidi

  • 50 g di arachidi tostate
  • 200 g di acqua
  • 70 g di burro di arachidi
  • 70 g di salsa hoisin

Ripieno

  • 1 cetriolo
  • 200 g di carote, pelate
  • 1 peperone rosso, pulito (250 g circa)
  • 1 peperone giallo, pulito (250 g circa)
  • 100 g di cavolo rosso

Terminare la preparazione

  • 500 g di acqua tiepida
  • 15 fogli di carta di riso per involtini primavera (circa Ø 20 cm)
  • 150 g di pomodori datterino, a fette sottili
  • 150 g di lattuga verde tipo iceberg
  • 3 rametti di menta fresca, le foglioline lavate (opcjonalnie)
  • 3 rametti di foglie di coriandolo, fresche, le foglioline lavate (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
563 kJ / 134 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
2.4 g
Sód
54 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy