Crema di cavolfiore con schiuma di vongole e prezzemolo (di Sebastiano Rovida)

Crema di cavolfiore con schiuma di vongole e prezzemolo (di Sebastiano Rovida)

4.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
20 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di farina tipo 00
    30 g
  • di acqua
    880 g
  • limone il succo spremuto fresco (preferibilmente biologico)
    ½
  • di salsa di soia
    1 cucchiaio
  • di cavolfiore le cimette
    400 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco
    2 pizzichi
  • di prezzemolo fresco
    1 rametto
  • vongole, fresche, ben pulite
    20
  • spicchio di aglio
    1
  • di lecitina di soia
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 30 kcal / 125 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...