Treccia porri e frutti di mare

Treccia porri e frutti di mare

3.7 3 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia veloce
  • 150 g di burro a pezzi, congelato
  • 150 g di farina tipo 00
  • 50 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
Ripieno
  • 20 g di burro
  • 400 g di porri a fette (1 cm)
  • 40 g di vino bianco secco
  • 500 g di cozze fresche pulite (vedere consigli)
  • 300 g di vongole, fresche, ben pulite (vedere consigli)
  • 50 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 3 pizzichi di pepe bianco macinato
Terminare la preparazione
  • uovo sbattuto

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 592 kcal / 2479 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 26 g
Sód 422 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...